Ga naar hoofdinhoud

Met MovingOnUp zetten we leerlingen uit het speciaal onderwijs in hun kracht. De leerlingen hebben vanwege hun fysieke beperking minder kansen op de arbeidsmarkt dan andere leerlingen die initieel onderwijs volgen. Met MovingOnUp krijgen zij de ondersteuning en begeleiding die zij nodig hebben om een stap te zetten naar de arbeidsmarkt. We richten ons daarbij op leerlingen met een motorische beperking, handicap of chronische ziekte uit het speciaal onderwijs.

Zelfredzaamheid en het ontwikkelen van eigen kracht met MovingOnUp

Samen met de leerlingen uit het speciaal onderwijs gaan we aan de slag om het beste in henzelf naar boven te halen. Dit doen we met vragen zoals:

 • Wie ben ik?
 • Wat is mijn talent?
 • Wat vind ik leuk?
 • Hoe ziet mijn droombaan eruit?
 • Wat heb ik daarvoor nodig?
 • Wat moet ik daarvoor doen?

Aanpak MovingOnUp voor leerlingen uit het speciaal onderwijs

 • Leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen training en begeleiding met een loopbaanprogramma.
 • Leerlingen uit het speciaal onderwijs werken aan een eigen loopbaanprofiel, bouwen een netwerk op en leren werkgevers kennen.
 • We starten met onze activiteiten vanuit het voortgezet onderwijs. Onze ambitie is om vervolgens een doorlopend digitaal porfolio te bouwen vanuit het basisonderwijs met een doorloop naar het mbo, hbo of wetenschappelijk onderwijs.

Aan de slag met digitaal loopbaanprofiel MovingOnUp

Leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen een viertal trainingen. Tijdens deze trainingen leren zij hoe ze een eigen digitaal profiel en portfolio maken. Vervolgens gaan de leerlingen hiermee mee aan de slag.

Aan de slag met (snuffel)stage of afstudeeropdracht

Met het digitaal loopbaanprofiel kunnen de leerlingen via een afgesloten digitaal platform werkgevers vinden om een bedrijf te bezoeken, een (snuffel)stage te volgen of samen te werken aan een afstudeeropdracht. Ook de werkgevers kunnen via dit platform deze leerlingen benaderen. Een online ontmoetingsplaats om ook van elkaar te leren.

De impact van MovingOnUp voor leerlingen

 • Het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van de leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen een boost.
 • De leerlingen krijgen beter inzicht in hun eigen mogelijkheden en bouwen een netwerk op.
 • Het opgebouwde digitale loopbaanprofiel geeft werkgevers goed inzicht in de mogelijkheden, motivatie en talenten van de leerlingen.
 • Met het digitaal platform komen de leerlingen uit het speciaal onderwijs en werkgevers al vroegtijdig met elkaar in contact.
 • De leerlingen en werkgevers leren van elkaar: talenten worden zichtbaar en taboes op werken met een functiebeperking worden doorbroken.

Meld je aan als school voor MovingOnUp

Wil je ook met jouw leerlingen uit het speciaal onderwijs bouwen aan meer toekomstperspectief? Meld je dan aan. Wil je graag hierover met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Meld je aan als werkgever voor MovingOnUp

Wil je als organisatie ook bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt? Met MovingOnUp bied jij leerlingen uit het speciaal onderwijs meer toekomstperspectief? Meld je dan aan. Wil je graag hierover met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Organisatie MovingOnUp

Het project MovingOnUp is een initiatief van Onbeperkt aan de Slag. Binnen het consortium werken we samen met het Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO) en Stichting Alexander. De pilotfase wordt ondersteund door ZonMw binnen het project Onbeperkt Meedoen. 

Back To Top