Ga naar hoofdinhoud

Ben je een school en heb je leerlingen met een functiebeperking. Bouw dan met ons mee aan meer toekomstperspectief voor leerlingen uit het speciaal onderwijs!
De kennismaking met de arbeidsmarkt juist al tijdens het onderwijs is van groot belang om bewuste keuzes voor een vervolg te kunenn maken.

Meer toekomstperspectief met MovingOnUp

Betere en doordachte keuzes leiden tot meer effectiviteit en betere toekomstperspectieven. MovingOnUp biedt de leerling of student een kijkje in de toekomst en het opbouwen van een netwerk bij werkgevers: over en weer kunnen zij elkaar vinden door middel van een digitaal loopbaanprofiel.

Aan de slag met digitaal loopbaanprofiel MovingOnUp

Leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen een viertal trainingen. Tijdens deze trainingen leren zij hoe ze een eigen digitaal profiel en portfolio maken. Vervolgens gaan de leerlingen hiermee mee aan de slag.

Aan de slag met (snuffel)stage of afstudeeropdracht

Met het digitaal loopbaanprofiel kunnen de leerlingen via een afgesloten digitaal platform werkgevers vinden om een bedrijf te bezoeken, een (snuffel)stage te volgen of samen te werken aan een afstudeeropdracht. Ook de werkgevers kunnen via dit platform deze leerlingen benaderen. Een online ontmoetingsplaats om ook van elkaar te leren.

De impact van MovingOnUp voor leerlingen mytylonderwijs

  • Het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid van de leerlingen uit het speciaal onderwijs krijgen een boost.
  • De leerlingen krijgen beter inzicht in hun eigen mogelijkheden en bouwen een netwerk op.
  • Het opgebouwde digitale loopbaanprofiel geeft werkgevers goed inzicht in de mogelijkheden, motivatie en talenten van de leerlingen.
  • Met het digitaal platform komen de leerlingen uit het speciaal onderwijs en werkgevers al vroegtijdig met elkaar in contact.
  • De leerlingen en werkgevers leren van elkaar: talenten worden zichtbaar en taboes op werken met een functiebeperking worden doorbroken.

Lees meer over MovingOnUp

Meld je aan als school voor MovingOnUp

Wil je ook met jouw leerlingen uit het speciaal onderwijs bouwen aan meer toekomstperspectief? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Wil je eerst graag hierover met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over!

Naam
Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Informatie over het gebruik en verwerking van je persoonsgegevens vind je hier.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top